Dilema…

     În America de Nord, Fluturele Monarh este cea mai răspândită specie de fluturi. Aceştia traiesc în medie 8 luni; masculii acestei specii mor după împerechere, în timp ce femelele doar după depunerea larvelor. Până ca acestea să se transforme în fluturi, se hrănesc cu planta unde au fost depuse ouăle – Laptele Câinelui (sau Iarba Fiarelor), plantă ce îi ajută la transformarea în omizi colorate, iar apoi să îşi creeze un cocon puternic şi să se metamorfozeze în fluturi. Această plantă cu care se hrănesc, conţine o serie de substanţe foarte toxice pentru vertrebrate, motiv pentru care păsările evită să îi mănâncă.
     O altă specie, Fluturele Vice-Rege, se aseamănă izbitor cu Fluturele Monarh, diferenţa estetică dintre cele două specii fiind doar cele două puncte negre de pe spatele aripilor. Acesta nu este toxic, dar pentru că seamănă atât de mult cu Monarhul, păsările se feresc să îl mănânce…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dilema…

  1. Robert Titulescu zice:

    In serialul psihologic LIE TO ME, Sezonul 3, Episodul 4, in punctele cheie ale acestui episod se vorbeste despre diferenta dintre fluturele rege si fluturele vice-rege. Vizualizeaza acest episod (si serialul) pentru ca merita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s